Nieuw lid: Wadsuper!

Midden in het Waddenkustdorpje Paesens Moddergat bevindt zich Wadsuper. De voormalige supermarkt is omgebouwd tot een gezellige groepsaccommodatie voor 11 personen. Details doen nog herinneren aan de tijd dat het pand als winkel werd gebruikt, maar na een grondige verbouwing is het pand volledig aangepast aan de wensen van deze tijd.

Via allerlei kleine voetpaden is de Waddenzee (Unesco werelderfgoed) binnen 200m bereikbaar. Vanaf de dijk heb je zicht op de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog, de sluizen van het Lauwersmeer en de torens van Dokkum. ’s Nachts is het hier nog echt donker zodat de sterrenhemel met de Melkweg zichtbaar is en strijken de vuurtorenlampen van de eilanden, zelfs die van het Duitse Waddeneiland Borkum, over het water. Bij eb kun je genieten van de verschillende vogels van het Wad en wie weet heb je het geluk een zeehond te zien. Tussen de dijk en de slikvelden ligt een prachtig natuurgebied genaamd de Peazemerlannen. Ook liggen er twee dijken die je tot 2,5 kilometer het Wad opbrengen.

In het dorp staan tal van oude vissershuisjes en bevindt zich in het beschermde dorpsgezicht van Moddergat het Openlucht Museum ’t Fiskershúske. Mocht je willen wadlopen, dan is dat zo geregeld. Een aantal gidsen wonen in en werken vanuit het dorp. Verder is de woning de ideale thuisbasis voor wandel- en fietstochten langs de Waddenkust en dagtochten naar de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog. In Lauwersoog kunt u bij de visafslag verse vis halen en natuurlijk mag de  historische 11-stedenstad Dokkum niet ontbreken aan uw to-do-list.
In het dorp zijn fietsen te huur en bevinden zich twee horecagelegenheden, een koffie- en theeschenkerij en een café.

Je zult je zeker welkom voelen in de woning en het gebied.

Terug naar nieuwsoverzicht