Wildavond met winterwandeling bij Pean op 29 februari 2020

Voor de zesde keer komt team Pean met team Kromme Knilles bijeen om een mooie en verrassende invulling te geven aan een winterse avond in het natuurgebied bij Pean. Dit keer op zaterdag 29 februari 2020.

Buiten
De sportievelingen worden weer uitgenodigd om per fiets naar Pean te komen. We beginnen rond 17:15 uur met een borrel met livemuziek. In navolging van vorig jaar maken we daarna een winterwandeling van ca 30-45 minuten. We zullen de wildavondbezoekers weer meenemen rondom Pean. Om 18:18 uur gaat de zon onder. Wellicht worden we getrakteerd op een prachtige winterse zonsondergang! De veengrond en de weilanden zijn altijd sompig, dus neem voor deze avondwandeling wel je bergschoenen of kaplaarzen mee.

De onbekende achtertuin van Akkrum en Aldeboarn
“De eerste hazen heb ik al binnen” begint Rolf stralend te vertellen in december. “Mijn wildleverancier wilde alleen de hazenrug gebruiken. Maar ik kan mooi van het schoudervlees een stoofschotel maken: dat wordt een mooie hazenpeper!” Haas wordt in horecakringen ook wel ‘het rode goud’ genoemd. Want haas is duur. De jagers zijn de komende tijd weer druk bezig met het wildbeheer in deze regio. De Soarremoarre-ganzen moeten nog geschoten worden. Komend jaar gaat Rolf van der Veer weer de samenwerking aan met ’t Hummelhûs. Dat is een streekboer uit Oudehorne. Zo kunnen we naast vlees ook wat mooie vegetarische gerechten laten proeven.

We proberen dit jaar wat meer te vertellen over het ‘andere wild’ van onze achtertuin. Denk aan de steenmarter, de vos, de weidevogels en de bever. “Nee, deze dieren gaan we echt niet op de menukaart zetten” aldus Natasja van den Bos van Pean. “Maar de boeren, de natuurorganisaties en It Fryske Gea, zijn zeer actief in onze achtertuin. Het lijkt ons leuk om jullie daarover te vertellen.”

Dus noteer:
De wildavond is op zaterdag 29 februari. Rond 17:15 uur start borrel met vuur en muziek. Om 17:45 uur de winterwandeling. Wie op de fiets komt, verzamelt op 17:00 uur bij de watertoren.

Kaartje €45,00 p.p. (voor alle gangen, incl. welkomstdrankje)

Meer informatie en reserveren kan op www.pean.nl of bel: 0566-631392

Terug naar nieuwsoverzicht